Рівне: в міську лікарню придбали нейрохірургічну оптику екстракласу

10 Жовтня 2020, 14:16
5078

В обласному відділенні нейрохірургії Центральної міської лікарні Рівненської міської ради встановили нове обладнання екстракласу – операційний мікроскоп.

Про це йдеться на сторінці медзакладу у facebook.

Це обладнання надзвичайно потрібне для відділення, в якому щороку проводять близько 800 оперативних втручань різного ступеня складності, а значний відсоток пацієнтів потребує високотехнологічного нейрохірургічного втручання.

«Нейрохірургія – це тонка робота. Лікарі роблять усе можливе, щоб врятувати життя пацієнту. Величезну роль мають вміння та професійність медика, але у сучасному світі значну роль відіграє і наявність хорошої апаратури. Технічний прогрес не стоїть на місці, сучасні методи діагностики та хірургічних втручань дають надзвичайні можливості для лікування хворих. Тому ми щиро радіємо, що на озброєнні нашого відділення тепер є операційний мікроскоп. З ним наші можливості значно розширяться», – сказав завідувач відділення, заслужений лікар України Микола Тимощук.

Лікарі відділення в один голос зазначають, що подібне обладнання допоможе їхній роботі вийти на абсолютно новий рівень і значно розширити спектр хірургічних втручань при судинних патологіях головного мозку, нейроонкології, спінальній хірургії.

Головне те, що маючи нові можливості, вони зможуть допомогти більшій кількості пацієнтів регіону отримати високоспеціалізовану допомогу.


Читайте також: На Рівненщині лікарня обмежила прийом пацієнтів через COVID-19

 На Рівненщині три лікарні готують до прийому пацієнтів з коронавірусом 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024