«В більшості випадків грудні імпланти служать 10-15 років», – лікар – мамолог

30 Серпня 2020, 17:25
1292

Деякі жінки вдаються до пластичної хірургії, бо прагнуть мати пишні форми. В Україні це популярно останні 10 років, в Європі понад 20. Зараз все більше застосовують постановку силіконових імплантів.

Про це розповів лікарем-хірургом, онкологом вищої категорії мамологічного відділення Волинського обласного медичного центру онкології. Сергієм Кучком у програмі «Район здорової людини» на радіо СІD fm.

Лікар повідомив, що в більшості випадків все гаразд, але останні кілька років один зі світових виробників зупинив виробництво. Це малий відсоток, але довели, що через 2-3 роки після встановлення цих імплантів починає розвиватися лімфома. Це питання у процесі вивчення, але такі тезиси вже є.

Що стосується грудного вигодовування після такої операції. Експерт сказав, якщо це зроблено з естетичною ціллю, то лактація може відбуватися, однак можуть бути певні ускладнення, зокрема лактостаз, мастит… Якщо це зроблено після онкологічної операції, в процесі забрана залозиста тканина, то все, лактації бути не може.

«Якщо говорити про пальпацію, то інформативність, звісно, не та, що без імплантів. В таких випадках є УЗД, мамографія. Якщо є кістозні утворення, що часто буває після встановлення імплантів, то ми пунктуємо ці утворення. Тут треба зважати на ситуацію, робити це під мамографічним контролем чи під УЗД контролем, щоб голкою не пошкодити імплант», – поділився пан Сергій.

Наостанок лікар розвінчав кілька поширених міфів щодо грудних імплантів.

«Грудні імпланти не вічні, з часом їх потрібно міняти. З роками вони деформуються, при травмах вони можуть пошкоджуватися, ніякого естетичного ефекту. Тоді потрібно робити повторні операції, в більшості випадків вони служать 10-15 років», – розповів спеціаліст.

У світі існує ще одна досить поширена теорія про те, що в літаках силікон вибухає. Щодо цього чоловік заявив, що це точно міф. Тим паче зараз імпланти удосконалили, їх виготовляють з якісних матеріалів, вони приємні на дотик.

Читайте також: Щогодини від раку грудей помирає жінка. Правда і міфи про онкологію молочних залоз. ПОДКАСТ

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024