Рівняни отримуватимуть результати тестів на COVID-19 впродовж двох днів, – Роман Сафонов

07 Липня 2020, 16:26
1341

У Рівненському обласному лабораторному центрі запрацювала програма, яка дозволить швидше видавати результати тестування на коронавірусну інфекцію.

Про це під час щоденного брифінгу у вівторок, 7 липня, повідомив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов.

Роман Сафонов розповів, що наразі 100% результатів досліджень біологічних зразків на коронавірус жителів області повідомляють упродовж трьох днів. До 80% результатів надходить у межах двох днів. Утім, останнім часом на території Рівненщини могла виникати затримка видачі результатів, оскільки в лабораторному центрі встановлювали й налагоджували роботу спеціальної програми.

«Лабораторний центр задіяв у роботу спеціальну програму, яка значно спростила й прискорила видачу результатів. Якщо раніше наші спеціалісти потребували кілька годин, щоб виписати протоколи результатів досліджень, потім їх розіслати по медзакладах, то зараз працює програма, яка відразу після отримання результатів робить автоматичну розсилку на адресу закладу, який надав ці зразки. Ставимо перед собою завдання видавати результати тестування в межах двох днів», – зазначив Сафонов.

Якщо все ж  виникає проблема з результатами, потрібно звертатися до сімейного лікаря.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024