У психлікарні в Олиці 15 людей захворіло на коронавірус

06 Травня 2020, 22:00
Психлікарня в Олиці 1633
Психлікарня в Олиці

У Волинській обласній психіатричній лікарні в Олиці виявили 15 випадків захворювання на коронавірус серед персоналу та пацієнтів.

Про це йдеться на сторінці офісу Омбудсмана України у facebook.

Раніше у цьому медзакладі померла жінка, яка захворіла на COVID-19. Усім працівникам й пацієнтам, які перебували в контакті з хворою пацієнткою, взяли аналізи та провели тестування. За результатами аналізів у 10 медиків та 5 пацієнтів підтвердили коронавірусне захворювання.

«Усі контактні працівники перебувають в ізоляції. Інформацію про виявлені випадки захворювання передали лікарям сімейної медицини, які будуть здійснювати консультування осіб за місцем укладення декларації про надання медичних послуг. Підтримується зв'язок між закладом та головним лікарем первинної ланки. Тестування інших працівників й пацієнтів лікарні планують зробити 7 травня», – йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що чотирьох пацієнтів з підвищеною температурою перевели до інфекційної лікарні для лікування в умовах стаціонару.

У психіатричній лікарні здійснили дезінфекцію в усіх приміщеннях, ведеться температурний скринінг в кожному відділенні з занесенням результатів до спеціальних журналів, забезпечений масковий режим.

Усіх працівників лікарні забезпечили захисними костюмами, є маски та захисні щитки для медичного персоналу прийомного відділення. Із Волинської обласної психіатричної лікарні міста Луцька передали 50 захисних костюмів.

Під час карантину нових пацієнтів не приймали, нікого не виписували.

«За словами керівника Волинської обласної психіатричної лікарні Людмили Юрко, лікарня потребує захисного одягу. До 1 квітня лікарня не була їм забезпечена взагалі. Через реформування, працівники лікарні отримали лише аванс за квітень 2020 року, наразі вирішується питання з додатковим фінансуванням. Є потреба у стерильних пробірках для тестування», – повідомляють в офісі Омбудсмана.

Також у дописі інформують, що Волинський обласний департамент охорони здоров’я пообіцяв вирішити проблему. Керівник департаменту Валерій Руцький планує передати продукти з дитячого санаторію, щоб покращити харчування пацієнтів.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024