Олика: попри смерть пацієнтки з коронавірусом, психлікарня працює у звичному режимі

05 Травня 2020, 09:05
Психлікарня в Олиці 2518
Психлікарня в Олиці

З померлою жінкою в КП «Волинська обласна психіатрична лікарня» контактувало близько 50 людей.

З них – 25 пацієнтів відділення, куди її госпіталізували, і стільки ж медпрацівників. Нині медики відділення працюють в штатному режимі, посилили запобіжні заходи. Про це повідомляє Суспільне.Волинь.

«Жінці було 49 років. З села Яблунька Маневицького району. Померла в психіатричній лікарні в Олиці. Поступила туди 23 квітня пізно ввечері. З 24 квітня почала лікування. Був діагностований коронавірус, вона, на жаль, померла. Чому вона була в Олиці, тому що вона мала психічні розлади і довгий час спостерігалася саме в цій лікарні."– каже заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак. 

Виконувачка обов’язків директора Волинської психіатричної лікарні Луцька Людмила Юрко прокоментувала Суспільному ситуацію телефоном.

«Жінку госпіталізували у важкому психічному стані без ознак респіраторних захворювань. Поступила вона без ознак будь-якої соматичної патології. Температура вимірювалась, її слухали, її дивилися. Ніяких змін у неї не було. 28-го квітня ввечері в неї з’явилась невисока температура. Призначили консультацію гінеколога і інфекціоніста. Це було 1-го травня. Інфекціоніст запропонувала зробити тести. Ми зробили експрес-тест. Він був негативним. Зробили ПЛР-тест. В неділю жінці стало краще. А десь з третьої години дня почала різко рости температура. Тоді ми поставили питання принципово про перевід. Швидка допомога просто не встигла приїхати.»–каже тимчасово виконуюча обовязки директора КП «Волинська обласна психіатрична лікарня» Людмила Юрко: 

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024