Рівненський лікар дістався з експедицією до станції «Академік Вернадський»

21 Квітня 2020, 17:48
566

Через пандемію коронавірусу, це була найтриваліша подорож до місця призначення.

Учасники 25 української антарктичної експедиції 21 квітня дісталися до станції «Академік Вернадський». Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України. 

Зауважимо, лікар-анестезіолог Рівненської центральної міської лікарні Ігор Дейнека перебуває у складі 25 української антарктичної експедиції та нарешті дістався до Антарктиди на острів Галіндез.

«Через ситуацію у світі з коронавірусом і карантином, у 25 ​​експедиції була, мабуть, найбільш тривала і складна подорож в Антарктиду», – зазначив глава Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

Він нагадав, що через карантин команда не змогла з першого разу дістатися до Антарктиди і змушена була повернутися до Києва.
Тільки завдяки скоординованої роботи українських відомств і дипломатичних установ 25 експедицію вдалося доставити в Чилі в кінці березня. Там вчені пройшли двотижневу обсервацію і 14 квітня нарешті вирушили в Антарктиду. 

Лише завдяки скоординованій роботі багатьох українських відомств і дипломатичних установ 25 УАЕ вдалося доправити до Чилі наприкінці березня. Там вони пройшли двотижневу обсервацію та 14 квітня нарешті вирушили на станцію «Академік Вернадський».

«На «Вернадському» їх із нетерпінням чекали колеги з 24 експедиції, які відзимували там уже понад рік, а також сезонний загін науковців, що перебуває в Антарктиді кілька місяців. Бо через ситуацію в світі з коронавірусом та карантином у 25 експедиції була, мабуть, найтриваліша та найскладніша подорож до Антарктиди», – зазначив очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

Після розвантаження судна команда 24 УАЕ передасть станцію 25 експедиції і розпочне подорож додому.

«Наразі на станції складні погодні умови: дуже вітряно та сніжно. Головним завданням полярників протягом наступних кількох днів є розвантаження кораблю. У Чилі на нього погрузили приблизно 6 фур запасів продуктів, приладів та пального. Однак, за словами самих учасників експедиції, попри погану погоду, вони мають чудовий, святковий настрій, з яким працювати набагато простіше, –  розповідається у Facebook Національного Антарктичного НЦ.

Читайте також: Пік захворюваності на COVID-19 очікують на початку травня

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024