У Дубні народила жінка, хвора на коронавірус

17 Квітня 2020, 10:38
У Дубенській ЦРЛ народила хвора на коронавірус здолбунівчанка 2760
У Дубенській ЦРЛ народила хвора на коронавірус здолбунівчанка

До міського пологового будинку у місто Дубно на пологи надійшла вагітна жінка зі Здолбунова з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє Дубно – влада –онлайн.

Жінка за певний час народила шляхом кесарського розтину. На сьогодні породілля перебуває у стані середньої важкості, дитина – на апараті штучного дихання. Хвора та її новонароджена донечка знаходяться у спеціальному обсерваційному відділенні пологового будинку, в палаті, де є окремий вхід.

Це виключає будь-яку можливість зараження інших приміщень та персоналу медзакладу. А також забезпечує повний карантин та противірусну безпеку здорових жінок. Медики, котрі працюють з хворою, мають всі необхідні засоби індивідуального захисту, в які входять одноразові комбінезони, маски окуляри, щитки, бахіли, дві пари рукавичок. Крім того, у медперсоналу є досвід роботи в костюмах, адже свого часу приймали пологи й в ВІЛ-інфікованих пацієнток.

Дбаючи про здоров’я майбутніх породіль, керівництвом медичного закладу прийняло рішення тимчасово припинити прийняття на пологи здорових жінок. Це триватиме до виписки даної пацієнтки і проведення остаточної дезінфекції приміщень, де вона перебувала.

«Жіноча консультація та гінекологічне відділення пологового будуть працювати у цей час у звичному режимі» – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Дубенщині підтверджено 4 випадки захворювання на коронавірус

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024