Хвора на коронавірус жінка з Дубна з інфікованими не контактувала і за кордоном не була

08 Квітня 2020, 19:48
1454

Коронавірус підтвердили у 73-річної жінки з міста Дубна. 

Цю інформацію станом на вечір середи, 8 квітня, повідомили у штабі протидії коронавірусу при Рівненській ОДА. 

За інформацією Дубенської міської ради, літню жінку 6 квітня доставили у міську лікарню з діагнозом запалення легень. Незважаючи на те, що жінка, з її слів, не перебувала у контакті з хворими на коронавірус та не перебувала за межами України, тестування на коронавірусну інфекцію таки провели. Відібраний матеріал 7 квітня доставили в обласний лабораторний центр. Тест на коронавірус COVID-19, котрий зробили у Рівному, показав позитивний результат.

Відразу після підтвердження захворювання відбулося засідання протиепідеміологічної комісії міської ради, а також комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Дубна. Прийняли спільне рішення щодо проведення кардинальних протиепідемічних заходів. За місцем проживання та у приміщеннях міської лікарні, де перебувала хвора, провели повну дезінфекцію, встановили всіх контактних осіб, яким рекомендували самоізоляцію та медичний нагляд.

Наразі лікування хворої триває згідно алгоритму надання медичної допомоги, стан її задовільний. Заходи, котрі передбачені у вогнищі цієї хвороби, проводять у повному об’ємі. Вирішують також питання щодо лабораторного обстеження контактних осіб.

Також слід зауважити на пильність та прискіпливість дубенських медиків щодо виявлення даного захворювання у період карантину. Так, донедавна було обстежено шістнадцять пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію, всі результати були негативними за винятком останнього.

Загалом на Рівненщині зареєстровано 64 випадки захворювання на COVID-19.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024