Рожищанка з Австрії застерегла земляків від поширення коронавірусу

24 Березня 2020, 14:08
502

Рожищанка Наталка Майструк, яка живе у Австрії, звернулась до земляків із засторогою. Вона просить максимально серйозно поставитись до загрози коронавірусу й розповідає, як усе відбувається за кордоном.

Допис жінка опублікувала у місцевій фейсбук-спільноті «Нетипове Рожище».

Вона закликає рожищан задуматися.

«Ви, які виставляєте фотографії з чарками в руках у колі близьких та друзів, які думаєте, що вірус і смерть близької вам людини – це десь далеко, і з вами такого не станеться, задумайтеся! В Австрії станом на 1.03.2020 було 14 інфікованих, сьогодні їх 3646! І це за три тижні! Знаєте чому? Безпечність! Всі так, як і ви, думали, що вірус десь далеко і це не з нами! Всі валандали по барах, ресторанах, бухали з друзяками – все те, що робите зараз ви!» – емоційно пише Наталка.

Жінка розповідає, що громадський транспорт в Австрії їздить, однак ним ніхто не користується.

«Наш транспорт і далі працює, але всі автобуси порожні, максимально 2-3 людини, і тільки зі спеціальними дозволами! На вулицях порожньо, всі сидять вдома. Я свій день народження 21.03. святкувала вдома одна. Тому що здоров'я моїх рідних і друзів мені важливіше, ніж чергова п‘янка!» – йдеться у дописі.

Вона дивується безпечністю співвітчизників.

«Я не можу зрозуміти: ви люди ніби не дурні... Невже вам потрібна кувалда по голові, щоб допетрати, чим це все може скінчитися? Та ще й з вашою системою охорони здоров'я? Коли бригада швидкої не має належного устаткування, лікарня не має навіть достатньої кількості дезінфекційних засобів? Чому ви твердо впевнені, що ваш кльовий сусід дядя Вася не інфікований чи не є носієм? Чи весела тьотя Галя? Чи кум? Чи сват? Ви зі своїми посиденьками інфікуєте Рожище такими темпами за кілька днів, а тоді буде повний колапс, бо медики не матимуть достатньо засобів надати невідкладну допомогу всім, хто її потребуватиме!» – застерігає дописувачка.

На закінчення вона зазначає, що поки писала допис, на сторінці міністерства здоров'я Австрії оновилися дані, кількість інфікованих збільшилась до 3 663.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024