У Сваляві міністр охорони здоров'я відвідав навчання для лікарів фізичної реабілітації

12 Березня 2024, 10:13
У Сваляві міністр охорони здоров'я відвідав навчання для лікарів фізичної реабілітації 878
У Сваляві міністр охорони здоров'я відвідав навчання для лікарів фізичної реабілітації

У Сваляві стартував освітній захід, спрямований на підвищення кваліфікації лікарів фізичної та реабілітаційної медицини.

Захід відвідав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, який перебував з робочим візитом у Закарпатській області, повідомляє «103 Закарпаття».

Ця подія організована в рамках міжурядової співпраці між Міністерство охорони здоров'я України та Міністерством охорони здоров'я Франції.

Зазначається, що на чолі цього інноваційного проєкту стоять УТФРМ – Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини та клініка «Protez Foundation». Протягом чотирьох днів лікарі отримають важливі знання та навички, спрямовані на вдосконалення реабілітаційного процесу для осіб з ампутаціями кінцівок.

Освітній захід також має за мету формування команд тренерів, які будуть працювати в мультидисциплінарних медичних командах, що займаються реабілітацією. Це крок до вдосконалення та розвитку медичної системи в Україні.

Окремий момент заходу – зустріч керівника Закарпатської екстренки Анатолія Пшеничного з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком, та першим заступником голови Закарпатської ОДА Мирославом Білецьким. На зустрічі обговорювалися питання розвитку та модернізації екстреної медичної допомоги в регіоні, а також взаємодії служби ЕМД із реабілітаційними закладами.

 «Цей захід – не лише освітня ініціатива, але й крок до покращення якості медичного обслуговування та реабілітації в Україні. Впевнені, така ініціатива призведе до нових знань, інновацій та змін у нашій медичній галузі», – зазначається у дописі. 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024