У Любомльському ТМО зробили нову операційну для хірургів-травматологів

14 Лютого 2024, 12:31
У Любомльському ТМО зробили нову операційну для хірургів-травматологів 692
У Любомльському ТМО зробили нову операційну для хірургів-травматологів

У січні у Любомльському ТМО завершили ремонт рентген-операційної кімнати, в якій за сприяння Міністерства охорони здоров’я лікарня отримала сучасний рентген-апарат.

Це дозволить хірургам-травматологам значно скоротити час операцій, адже тепер рентген-знімок можна робити безпосередньо в операційній, де лікар може його подивитись та визначити ступінь травм або ж визначити, чи правильно проведена операція. Також це дозволить скоротити перебування пацієнта у стаціонарі та період реабілітації. Як тільки лікарня отримає дозвіл, лікарі-травматологи будуть оперувати пацієнтів з різними травмами та патологіями вже у новій операційній, розповіли Район.Медицина у Любомльському ТМО.

«Відділення було засноване у 2009 році. Розраховане на 25 ліжкомісць. Надаємо допомогу як дорослим, так і дітям. В основному лікуються пацієнти з травмами опорно-рухової системи, захворюваннями суглобів. Також оперуємо різноманітні переломи: це відкрита респозиція з встановленням металофіксаторів різних конструкцій, також займаємося заміною кульшових суглобів», – розповідає завідувач травматологічного відділення Любомльського ТМО Андрій Бондаренко.

Загалом минулого року у відділенні пролікували майже 800 пацієнтів, з них майже 40% – прооперували. Сюди звертаються жителі не тільки Любомльської, Головненської, Вишнівської та Рівненської громад, а й Шацької, Старовижівської, Турійської.

На сьогодні травматологи мають сучасне обладнання для проведення оперативного лікування переломів.

«Раніше на перелом накладали гіпс, після чого у багатьох випадках розвивалися контрактури. Тепер же медицина не стоїть на місці, і із застосуванням нових методів оперування переломів пацієнти швидко відновлюються», – каже Андрій Бондаренко.

Також у травматологічному відділенні активно практикують операції із заміни кульшових суглобів (ендопротезування).

Пацієнт відділення Олександр Боровик відновлюється після операції з заміни кульшового суглобу, проходить реабілітаційний період. Мріє після відновлення знову ходити в ліс по гриби (адже є затятим прихильником тихого полювання). Дуже дякує колективу відділення, завідувачу та лікарям, які його оперували.

«Перші два дні перед операцією мене обстежували, робили знімки. Перед тим також місяць готувався до операції. Після операції – уколи, крапельниці. Тепер – маю щодня ходити з ходунцями, аби розробляти ногу. Умови тут у палатах, у лікарні дуже хороші, є в палаті окремий санвузол, що дуже зручно для таких пацієнтів, як я», – розповідає чоловік.

«Я вже майже не ходила, настільки мала проблеми із ногами. Звернулася до Андрія Олександровича Бондаренка, зробили операцію спочатку на одній нозі, замінили суглоб», – ділиться своєю історією пацієнтка з Любомля Ангеліна Богуш. Жінка каже, щойно відновиться після першої операції з ендопротезування, обов'язково прийде на другу.

Потрапити на лікування або оперування у травматологічне відділення Любомльського ТМО можна, звернувшись до травматологів.

Телефон реєстратури: 068-740-12-28.

Телефон завідувача травматологічного відділення:096-86-82-859.

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у фейсбуці та стежте за телеграм-каналом «Район.Медицина», де оперативно оновлюється інформація.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024