На Волині медикам двічі довелось приймати пологи в дорозі до пологового

08 Лютого 2024, 16:13
На Волині медикам двічі довелось приймати пологи в дорозі до пологового 781
На Волині медикам двічі довелось приймати пологи в дорозі до пологового

До центральної оперативної диспетчерської Волинського обласного центру екстреної меддопомоги надійшло звернення, що в одному із населених пунктів області  у жінки почалися  пологи.

Сталося це 7 лютого, повідомили у Волинській екстренці. 

Бригада Горохівського відділення екстреної меддопомоги, яка прибула на виклик, прийняла рішення перевезти 30-річну жінку, у якої це вже були п'яті пологи, до пологового відділення. Термін її вагітності приблизно був 36-37 тижнів.

«Проте малеча чекати не хотіла і жінка почала народжувати, тож санітарний транспорт довелося зупинити і приймати пологи в машині екстреної меддопомоги. О 22:30 годин народилась здорова дівчинка», – йдеться у дописі.

Маму та немовля доставили на госпіталізацію до пологового відділення найближчого закладу охорони здоров’я у задовільному стані.

Вночі у четвер, 8 лютого, на робочий планшет бригади екстреної медичної допомоги Любешівського відділення екстренки надійшов виклик до вагітної зі скаргами «на перейми». Бригада прибула за декілька хвилин. Після огляду, вияснила, що термін вагітності у жінки приблизно 39-40 тижнів.

Це вже другі пологи у 22-річної пацієнтки.

Під час транспортування пацієнтки пологова діяльність стрімко наростала., тому санітарний автомобіль негайно зупинили та пологи прийняли у салоні автомобіля ЕМД. Завдяки професіоналізму фельдшера з медицини невідкладних станів пологи пройшли без ускладнень та вже о 3:30 годин на світ з’явилась здорова дівчинка.

Маму та новонароджену доставили до профільного закладу охорони здоров’я.

«Хочемо побажати породіллям і їхнім малюкам здоров’я та щасливого зростання. Можна сказати, що в обох випадках жінкам пощастило. Але чи варто випробовувати долю, ризикувати власним здоров’ям і життям дитини? Майбутні мами, відповідально ставтеся до такого важливого моменту в своєму житті як материнство. Завчасно звертайтеся до відповідних закладів охорони здоров’я», – просять медики.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024