На Волині для сімейних лікарів та медсестер організували тренінг з практичної вакцинації

26 Січня 2024, 15:22
На Волині для сімейних лікарів та медсестер організувати тренінг з практичної вакцинації 1410
На Волині для сімейних лікарів та медсестер організувати тренінг з практичної вакцинації

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб розпочав серію каскадних тренінгів для фахівців лікарських спеціальностей, сімейних лікарів та медичних сестер області з практичної імунізації.

З 23 до 25 січня цього року за підтримки Всесвітньої організації бюро (ВООЗ) в Україні відбувся перший тренінг, повідомляють на сайті Центру.

Ціллю є підвищити рівень охоплення імунізацією населення області та зменшити показник незавершених курсів вакцинації серед дитячого населення.

Під час тренінгу учасники поповнили свої теоретичні знання та удосконалили практичні навички з дотримання умов «холодового ланцюга», навчалися мікроплануванню імунізації на рівні закладу охорони здоров’я, безпеці інʼєкцій та проведенню вакцинальних сесій за рекомендаціями ВООЗ.  Це дасть можливість покращити та розширити доступ до послуг вакцинації у кожній громаді.

Учасники також здобули навички ефективної комунікації щодо залучення громади до організації виїзних вакцинальних сесій.

Всі отримали позитивні емоції та зворотній зв’язок щодо своїх набутих знань. Мали можливість обмінятись досвідом з колегами, завели нові знайомства й здобули корисні навички зі спілкування  з пацієнтами та отримали сертифікати учасників  тренінгу з практичної імунізації.

Також у Волинському обласному ЦКПХ запрошують медичних працівників долучатися до участі у наших тренінгах, здобувати практичний досвід та знання.

Читайте також: В Україні до лікарень з ГРВІ, грипом та COVID-19 госпіталізували 4,7 тисячі українців, з них 2,36 тисячі – діти

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024