Волинська обласна лікарня започаткувала цикл тренінгів «Ескулап-академія» для медиків

17 Січня 2024, 12:29
Волинська обласна лікарня започаткувала цикл тренінгів «Ескулап-академія» для медиків 719
Волинська обласна лікарня започаткувала цикл тренінгів «Ескулап-академія» для медиків

У Волинській обласній клінічній лікарні започаткували цикл тренінгів «Ескулап-академія», спрямованих на поширене впровадження в лапароскопічній хірургії нових методик різного спрямування.

Про це повідомив журналіст Андрій Гнатюк на своїй сторінці у фейсбуці

Це напрацьовані роками й випробувані в операціях практики, які наближають роботу хірургів до міжнародних стандартів. Навчання, в якому взяли участь лікарі Рівненської обласної клінічної лікарні й Хмельницької міської лікарні, стосувалося лікування людей із жовчнокам’яною хворобою й грижами стравохідного отвору діафрагми.

Головний принцип майстер-класу – хірургія наживо, коли лікарі можуть спостерігати за втручаннями безпосередньо в операційній і спілкуватися з командою, яка оперує, про особливості методик. 

Група волинських ескулапів на чолі з Миколою Галеєм наголосила на ключових етапах підготовки операційного залу й хірургічного інструментарію. Важливо особливу увагу звертати на положення пацієнта на операційному столі й схемі розміщення троакарів, бо від цього залежать тривалість і успішність операції.

Цього разу зосередились на виконанні інтраопераційної холонгіографії, тобто візуалізації жовчних протоків, холедохолітотомії – видалення каміння із жовчних протоків, та методиці фундоплікації при грижі.

Такі академії у Волинській обласній лікарні проводяться систематично. 

Щоби взяти в ній участь, можна звертатися до Ольги Захарусь за телефоном (050) 582-17-73.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024