Чому медики радять освітянам робити щеплення від COVID-19

09 Січня 2024, 15:43
Чому медики радять освітянам робити щеплення від COVID-19 3800
Чому медики радять освітянам робити щеплення від COVID-19

У формуванні колективного імунітету в суспільстві дуже важливу роль відіграють освітяни.

Чому вакцинація освітян це так важливо, який алгоритм отримання щеплення, хто є гарантом якості вакцин - розповідають фахівці Національного порталу з імунізації. 

Ліків від COVID-19 немає, зазначають фахівці. Лікування, яке застосовують, тільки полегшує перебіг хвороби, тобто покращує стан пацієнтів, допомагаючи пережити COVID-19. Заразитися коронавірусом може людина будь-якого віку незалежно від статі, походження та національності. 

COVID-19 може бути дуже небезпечним для людей, старших за 60 років та/або з хронічними захворюваннями (бронхіальна астма, діабет, гіпертонія, онкологічні захворювання тощо), а також освітян, які через специфіку своєї діяльності постійно контактують із великою кількістю вихованців, учнів або студентів і наражаються на небезпеку захворіти. Саме тому щепитися від COVID-19 — означає захистити своє життя.

В умовах пандемії важливо захистити себе і не загинути від COVID-19, від якого не існує ліків. Тож освітянам бажано щепитися якомога швидше, тим більше що педагоги віднесені до пріоритетних груп з вакцинації в нашій державі. Окрім того, ваша думка є авторитетною для людей у вашому оточенні, а ваш приклад позитивно впливає на рішення вакцинуватися. Найімовірніше, друзі, знайомі та батьки вихованців, учнів або студентів рівнятимуться на вас і теж захочуть захиститися від COVID-19. 

Хто є гарантом якості вакцин? 

Кожна країна має власні регуляторні органи, які контролюють безпеку та ефективність вакцин перед їх широким використанням. В усьому світі ВООЗ координує низку незалежних технічних органів, які перевіряють безпеку вакцин до і навіть після їх запровадження. Вакцини, схвалені для використання ВООЗ, пройшли суворі тести та клінічні випробування, котрі підтверджують безпечність та ефективність у подоланні пандемії. 

Яку з вакцин проти COVID-19 краще обрати? 

Усі вакцини, схвалені для використання ВООЗ, мають високу ефективність у запобіганні важкому перебігу захворювання на COVID-19, госпіталізації і смерті. Тому найкращою вакциною є та, що зараз доступна для вас!

Чи захищатимуть вакцини проти COVID-19 від нових варіантів вірусу? 

Експерти в усьому світі безперервно вивчають, як нові мутації вірусу впливають на його поведінку, а також на ефективність вакцин проти COVID-19. Тим часом важливо вакцинуватися й продовжувати дотримуватися запобіжних заходів, таких як дотримання фізичної дистанції, носіння масок, провітрювання приміщень, регулярне миття рук та своєчасне звернення по медичну допомогу.

Чи потрібно буде повторювати вакцинацію щороку? 

Сьогодні маємо інформацію, що імунітет після щеплення від COVID-19 зберігається пів року. Варто враховувати, що вакцини створені нещодавно і їх іще продовжують досліджувати, зокрема вивчають імунітет, який вони формують

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024