Фахівці з Волині взяли участь у семінарі з планування профілактичних щеплень

04 Грудня 2023, 12:48
Фахівці з Волині взяли участь у семінарі з планування профілактичних щеплень 348
Фахівці з Волині взяли участь у семінарі з планування профілактичних щеплень

У Києві відбувся семінар про планування профілактичних щеплень на 2024 рік.

Від Волині у заході взяли участь фахівці відділу імунопрофілактики Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб: завідувачка Беата Серватович та лікарка-епідеміологиня Світлана Ніколаєнко, повідомляють на сайті установи.

Семінар організував Центр громадського здоров’я МОЗ України у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) для фахівців регіональних центрів контролю та профілактики хвороб та департаментів охорони здоров’я державних адміністрацій.

Із вітальним словом до учасників звернувся  заступник генерального директора Центру громадського здоров’я Олександр Мацьков. Він також наголосив на важливості виконання заходів Національної програми з імунізації.

На семінарі обговорювали питання реалізації заходів з імунізації населення, особливостей планування профілактичних щеплень на 2024 рік в умовах воєнного стану в країні. Розглядали рекомендації ВООЗ щодо визначення цільових груп населення при плануванні профілактичних щеплень. Представники областей ділились досвідом та баченням організації планування профілактичних щеплень на регіональному рівні.

Учасники семінару поглибили свої знання та вдосконалили навички з визначення цільових груп для вакцинації відповідно до Календаря профілактичних щеплень за віком та опрацювали методику визначення потреби у вакцинах.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024