Підліткам Ковеля та Нововолинська розповіли про ВІЛ/СНІД

01 Грудня 2023, 12:39
Підліткам Ковеля та Нововолинська розповіли про ВІЛ/СНІД 501
Підліткам Ковеля та Нововолинська розповіли про ВІЛ/СНІД

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, котрий відзначають 1 грудня, фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб і його структурних підрозділів проводять комунікаційні заходи в області.

Вони, зокрема, спілкуються з молоддю, щоб розвинути в неї навички здорового способу життя, поширити знання про ВІЛ/СНІД, запобігти інфікуванню цієї категорії вірусом імунодефіциту, повідомляють у Волинському обласному центрі КПХ.

Фахівці Ковельського районного відділу провели виховний захід із елементами тренінгу «Бережи життя» у місцевому молодіжному центрі «Місто ідей». Підліткам розповіли про шляхи передачі ВІЛ, методи профілактики та можливість безкоштовно перевірити свій статус. 

Під час зустрічі спільно опрацьовували  ситуаційні задачі щодо ризиків зараження ВІЛ. Окрім того, учасники отримали інформаційні матеріали з посиланням – де можна замовити тест на визначення ВІЛ та анонімно обстежитися в домашніх умовах.

Читайте також: В Україні зареєстрували 158,8 тисяч випадків ВІЛ-інфекції, з них 9 769 – у 2023 році

Лікарка-епідеміологиня Нововолинського відділення провела лекцію для вихованців місцевого ліцею №2 на тему: «Шляхи передачі ВІЛ-інфекції. Профілактика». Вона, зокрема, розповіла, що вірус імунодефіциту людини (ВІЛ) вражає імунну систему та знижує опірність організму перед багатьма інфекціями, а також — деякими типами онкологічних захворювань. Також наголосила – чому і в яких випадках потрібно робити тестування на ВІЛ.

Як зазначають волинські фахівці, активності до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом тривають.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024