На Волині жінка народила двійню в авто швидкої допомоги

27 Листопада 2023, 17:40
На Волині жінка народила двійню в авто швидкої допомоги 2665
На Волині жінка народила двійню в авто швидкої допомоги

На Волині бригада екстреної медичної допомоги Горохівського відділення пункту села Шклинь на робочий планшет отримала термінове повідомлення про початок передчасних пологів у жінки на 20 тижні вагітності.

Трапилося це уночі, 26 листопада об 1:53 години, повідомлять у Волинському обласному центрі екстреної меддопомоги.

 Бригада ЕМД прибула на місце виклику за лічені хвилини. Як зазначають медики, у 33-річної жінки це вже восьма вагітність. Після огляду пацієнтки з’ясувалося, що термін її вагітності приблизно 20 тижнів. Керівник бригади прийняв рішення про негайну госпіталізацію.

Під час транспортування пацієнтки пологова діяльність стрімко наростала. Санітарний транспорт довелося зупинити на узбіччі, тож медикам довелось приймати пологи в салоні автомобіля. Завдяки злагодженій роботі фельдшера з медицини невідкладних станів та водія швидкої, жінка народила двійнят – хлопчика та дівчинку. Крихітки народилися приблизно з масою тіла до 500 грамів. Маму та немовлят доставили до профільного закладу охорони здоров’я під нагляд спеціалістів. 

Фахівці екстренки звертаються до вагітних жінок, які проживають на території області, не наражати себе та своїх дітей на небезпеку, обов’язково спостерігати вагітність у закладі охорони здоров’я, за можливості, заздалегідь приїхати до пологового, щоб малюки з’являлися на світ під контролем профільних спеціалістів, де є все необхідне обладнання для порятунку життя.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024