В Україні запрацював цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

20 Листопада 2023, 12:47
В Україні запрацював цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків 1660
В Україні запрацював цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

У Міжнародний день чоловіків, 19 листопада, в Україні почав працювати онлайн-чат психологічної підтримки. Його особливість у тому, що він призначений для чоловіків.

Про це повідомляють на сайті Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Онлайн-чат запустив UNFPA за підтримки уряду Великої Британії та у співпраці з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення». Він безоплатний, анонімний та цілодобовий.

Писати можна в TelegramViber або на сайті. Кваліфіковані психологи з багаторічним досвідом проведуть консультацію в текстовому форматі, розповіли в UNFPA.

На добу можна звернутися один раз. Також є обмеження за часом розмови — не більше 90 хвилин. Писати психологам можна з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі в регуляції гніву тощо.

Програмна менеджерка UNFPA Альона Зубченко зазначила, що за результатами опитування серед чоловіків, яке організація провела влітку 2022 року, з’ясувалося, що 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою в будь-якому вигляді.

«Чоловіки в Україні часто живуть з думкою, що мають розв’язувати свої проблеми самостійно. Через це вони не звертаються за професійною допомогою», — зауважила вона.

Водночас, за її словами, майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків.

У жовтні 2022 року UNFPA запустив роботу безплатної анонімної та цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більш ніж рік роботи на лінію здійснили понад 9200 дзвінків.

Нагадаємо, у жовтні на замовлення Інституту соціології НАН України було проведено опитування, яке показало, що рівень психологічного дистресу в суспільстві можна порівняти з другою половиною 2020 року, коли люди чекали на нову хвилю коронавірусу. Так, близько 69% опитаних демонструють нормальний рівень психологічного дистресу, 21% — підвищений, а 10% — високий.

Читайте також: На Миколаївщині реалізували проєкт, аби посилити спроможність лікарень та сформувати стійкість медпрацівників

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024