Володимирські медики видалили пацієнтці частину шлунку без розрізів

13 Листопада 2023, 14:37
Володимирські медики видалили пацієнтці частину шлунку без розрізів 603
Володимирські медики видалили пацієнтці частину шлунку без розрізів

Володимирські хірурги видалили пацієнтці частину шлунку через маленькі проколи передньої черевної стінки.

Дівчині провели лапароскопічну резекцію шлунка, повідомляють на фейсбук-сторінці Володимирського ТМО. 

До медиків звернулась 20-річна пацієнтка зі скаргами на надлишкову вагу. При зрості 165 сантиметрів її вага сягала 140 кілограмів, індекс маси тіла – 52.

Після консультацій ендокринологом, нутриціологом та хірургом був встановлений діагноз Морбідне ожиріння третього ступеня аліментарно-конституційного генезу.

Морбідне ожиріння – це ожиріння третього ступеня, коли значення індексу маси тіла становить >40 кг/м2. «Морбідне» ожиріння становить загрозу для життя людини.

Хірурги Володимирського ТМО виконали пацієнтці лапароскопічну Sleeve-резекцію шлунка (тобто видалення частини шлунка для зменшення його об'єму через декілька проколів черевної стінки).

На третю добу дівчину виписали в задовільному стані зі стаціонару.

Лапароскопічна Sleeve-резекція шлунка – це перевірений і дієвий метод боротьби з зайвою вагою. Тепер Sleeve резекція шлунка – це відносно нова популярна операція, при якій хірургічним шляхом видаляється значна частина шлунка. У результаті пацієнт не в змозі більше приймати їжу в колишніх об’ємах і насичення приходить значно швидше. Операція є дуже ефективним і швидким методом для зниження ваги.

Sleeve-резекція шлунка підходить людям з ІМТ (індекс маси тіла) від 30 і вище, але так само залежить і від супутніх хвороб, саме тому її проводять за показами спеціалістів.

 

Усі реакції:
 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024