Як зрозуміти, що в дитини гіршає зір

01 Листопада 2023, 16:57
Як зрозуміти, що в дитини гіршає зір 894
Як зрозуміти, що в дитини гіршає зір

Часто про погіршення зору у дітей батьки дізнаються, коли дитина вже погано бачить номер автобуса чи що написано в школі на дошці.

Це означає, що лікування почнуться пізніше, ніж треба. Здоров’я очей та гостроту зору варто перевіряти в офтальмолога – завчасно і регулярно, радять у МОЗ.

Вперше перевірити здоров’я очей варто в 4-5 років і потім проходити щорічний огляд, поки дитина росте. Саме в дитинстві чи в підлітковому віці проявляється спадкова близькозорість, чи так зване «ліниве око» (амбліопія, коли одне око бачить гірше за інше), коли зорова кора півкуль мозку розвивається з різною швидкістю, або ретинобластома (злоякісна пухлина ока). 

Ці патології важливо виявити якнайшвидше, аби почати лікування. Проблеми з очима можуть бути значно ширшими за втрату гостроти зору, і побачити їх можуть тільки спеціалізовані лікарі-офтальмологи.

На перевірку здоров’я очей дає направлення сімейний лікар чи педіатр – за таким направленням у медзакладах, що співпрацюють з НСЗУ Національна служба здоров'я України, можна отримати безоплатну консультацію дитячого офтальмолога.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024