МОЗ підтримає українські медзаклади в налагодженні міжнародних партнерств

01 Листопада 2023, 12:52
МОЗ підтримає українські медзаклади в налагодженні міжнародних партнерств 297
МОЗ підтримає українські медзаклади в налагодженні міжнародних партнерств

МОЗ активно підтримує та заохочує українські медичні заклади у налагодженні співпраці з іноземними колегами для обміну досвідом, адаптації кращих практик та стажування медичних працівників.

Про це заявила заступниця міністра охорони здоровʼя України з питань європейської інтеграції Марина Слободніченко на конференції «Від візії до дії», присвяченій ефективному управлінню медичними закладами в Україні, пише МОЗ.

«Якщо ваші медичні заклади вже розвивають звʼязки з лікарнями за кордоном або ви тільки плануєте розпочати цей шлях, закликаю вас активно звертатися до МОЗ. Програма міжнародного медичного партнерства готова надати вам підтримку у вирішенні конкретних питань та викликів, з якими ви стикаєтесь. Ми відкриті до вивчення ваших потреб і можливостей та сприятимемо встановленню результативної співпраці з іноземними медичними закладами», – наголосила Марина Слободніченко.

Програма міжнародного медичного партнерства передбачає укладення меморандумів про співпрацю між конкретними медичними закладами. Українські лікарні отримають своїх «побратимів» за кордоном.

«Мета такого партнерства – створити мережу взаємопідтримки та співпраці в галузі охорони здоровʼя та сприяти підвищенню якості надання медичних послуг в умовах викликів, які ставить перед нами війна. Разом ми можемо досягти великих успіхів у цій важливій справі», –  підкреслила заступниця міністра.

Міністерство охорони здоров’я готове допомогти медзакладам у:

  • налагодженні комунікації з партнерами;
  • визначенні пріоритетів та плануванні співпраці;
  • організації спільних заходів;
  • вирішенні труднощів, у тому числі на рівні МОЗ України та країни-партнера;
  • медіапідтримці.

Як повідомлялося раніше, відкрита декларація щодо міжнародного медичного партнерства була проголошена в Києві під час Третього саміту перших леді та джентльменів 6 вересня 2023 року. 

18 країн приєдналося до цієї декларації, у рамках Саміту укладено 25 угод про міжнародне медичне партнерство між українськими та іноземними медзакладами. Серед закладів охорони здоровʼя, які стали партнерами, – багатопрофільні (зокрема університетські) лікарні, дитячі лікарні, спеціалізовані онкологічні та психіатричні заклади, медичні університети з Австрії, Данії, Естонії, Ізраїлю, Ірландії, Іспанії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Нідерландів, Північної Македонії, Польщі, Франції

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024