В луцькій лікарні встановили термінал, який інформує про туберкульоз, шукає ліки та допомагає захистити права

10 Жовтня 2023, 15:43
В луцькій лікарні встановили термінал, який інформує про туберкульоз, шукає ліки та допомагає захистити права 840
В луцькій лікарні встановили термінал, який інформує про туберкульоз, шукає ліки та допомагає захистити права

У Волинському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі запрацював термінал для зворотного зв’язку та адвокації пацієнтів. За його допомогою можна отримати додаткову інформацію щодо захворювання на туберкульоз, прав пацієнта та інструментів подолання барʼєрів і стигми. 

Крім того, для зручності отримання пацієнтами з туберкульозом інформації про захворювання і доступний комплекс медичних та соціальних послуг можна скористатися мобільним застосунком — «OneImpact». Про це жуоналістам видання Район.Медицина повідомили у благодійній організації «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Термінал та застосунок виконують одну й ту ж функцію — допомагають людям, які хворіють або перехворіли на туберкульоз повідомити про бар’єри, що виникають на шляху лікування. Ідея, розробка та впровадження належать благодійній організації TBpeopleUkraine.

«Цей додаток дає можливість пацієнту оцінити, наскільки якісно і без обмеження його прав надана допомога. Він не замінить рекомендацій і призначень лікаря, але це додаткова інформація про захворювання, про доступні медичні послуги, терміни лікування. Пацієнт шукає там інформацію, коли в нього виникають сумніви, чи все необхідне лікар призначив. Є чат, у якому можна спілкуватися і обговорювати проблеми, пов'язані з лікуванням туберкульозу», — розповіла Наталія Чурсіна, медична директорка КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр».

Застосунок  «OneImpact» створений із метою надання всебічної допомоги пацієнтам: пошуку найближчих медичних закладів та неурядових організацій, інформації про те, де можна отримати правову допомогу та соціально-психологічний супровід, ознайомитися з принципами сучасних підходів до лікування та інформацію про побічні дії препаратів.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024