Уряд спростив процедуру працевлаштування водіїв «екстренки»

20 Серпня 2023, 12:22
Уряд спростив процедуру працевлаштування водіїв «екстренки» 1542
Уряд спростив процедуру працевлаштування водіїв «екстренки»

Уряд ухвалив Постанову, якою дав можливість водіям екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працевлаштуватися за спрощеною процедурою. 

Ухвалене рішення передбачає, що для працевлаштування, майбутній водій «екстренки» мав протягом останнього року працювати водієм автівки певної категорії. Також він зобов'язаний пройти 1 місяць спеціальної підготовки та стажування і лише після цього зможе стати до роботи, повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Для порівняння, наразі майбутні водії повинні мати 3 останні роки безперервного досвіду на автівці відповідної категорії та після цього проходити ще 6 місяців підготовки та стажування. 

«За майже півтора роки повномасштабної війни, наші бригади екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працюють на межі своїх можливостей. До звичних цілодобових викликів додалися щоденні надзвичайні ситуації - порятунок людей на місцях ворожих “прильотів” та перевезення їх до медзакладів. Окрім того, бригади першими виїжджають на деокуповані території, де в екстремальних умовах надають пацієнтам необхідну медичну допомогу. Тому зараз вкрай важливо прибрати зайву бюрократію та підсилити  центри «екстренки» кваліфікованими водіями», – зазначив Віктор Ляшко під час засідання Уряду.

Наразі бригади екстреної медичної допомоги та медицини катастроф суттєво  потребують доукомплектування водіями. Станом на кінець минулого року вони були укомплектовані водіями на 79%, понад 20% з цих водіїв – люди пенсійного віку. 

Для цілодобового забезпечення українців якісною медичною допомогою, за добу на одній автівці «екстренки» має працювати чотири бригади, відповідно – чотири водії. 

Ухвалене рішення, щодо спрощення процедури працевлаштування водіїв діятиме до кінця воєнного стану та ще  рік після його припинення. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024