Волинські фахівці тренувалися, як діятимуть у разі виникнення радіаційної аварії на Рівненській АЕС

28 Липня 2023, 15:57
Волинські фахівці тренувалися, як діятимуть у разі виникнення радіаційної аварії на Рівненській АЕС 538
Волинські фахівці тренувалися, як діятимуть у разі виникнення радіаційної аварії на Рівненській АЕС

Фахівці Волинського центру контролю та профілактики хвороб взяли участь в навчаннях щодо дій у разі виникнення радіаційної аварії на Рівненській АЕС.

До них залучили органи управління та сили цивільного захисту області. Хід навчань проінспектував голова обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, повідомляють у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Під головуванням його першого заступника Сергія Мовенка, за участі керівництва ДСНС України, керівників територіальних та місцевих органів управління та сил цивільного захисту відбулося спільне засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також регіональної комісії з питань евакуації.

Головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко подала на розгляд учасників засідання узагальнені матеріали щодо радіаційної ситуації в регіоні.

Групи радіаційного спостереження та дозиметричного контролю Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб під час навчань опрацювали алгоритм дій щодо реагування на надзвичайну ситуацію. Зокрема, забезпечували щогодинний моніторинг гама випромінювання потужності експозиційної дози. Під час організованого виїзду на проміжні пункти евакуації проводили дозиметричний контроль при деконтамінації. Заміри здійснювали і на шляхах евакуації в 5 населених пунктах та в приймальному евакопункті. Був забезпечений відбір проб довкілля у визначених пунктах для дослідження за радіологічними показниками.

За результатами моніторингу надані рекомендації органам виконавчої влади, місцевого самоврядування та населенню щодо заходів радіаційного захисту.

Члени груп швидкого реагування розповсюджували пам’ятки для населення про поведінку в зоні радіоактивного забруднення.

В підсумку керівники навчань відзначили належний рівень підготовки всіх задіяних служб і органів цивільного захисту. Фахівці ДСНС України дали високу оцінку організації роботи працівників центру контролю та профілактики хвороб.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024