Чекала півтора року: в Інституті серця розповіли деталі пересадки серця 6-річній ковельчанці

14 Липня 2023, 09:49
В Інституті серця розповіли деталі пересадки серця 6-річній ковельчанці 618
В Інституті серця розповіли деталі пересадки серця 6-річній ковельчанці

Днями Україну сколихнула новина, яка має повне право називатися сенсацією.

В Інститут серця МОЗ України 6-річний дівчинці пересадили серце, на яке вона чекала 1,5 року. Унікальність цієї трансплантації саме в тому, що вперше донором стала дитина, пишуть у медзакладі.

Як зазначають в Інституті серця, Соломійка народилася абсолютно здоровою дитиною. Чотири роки тому в результаті перенесеної звичайної вірусної хвороби отримала ускладнення на серце і страшний діагноз, наче вирок – кардіоміопатія.

Читайте також: Водичка і бананчик – перші бажання маленької Соломійки з Ковеля, якій пересадили донорське серце

В Україні 30 дітей потребують трансплантації. Щодня, щохвилини, їх батьки в очікуванні головної новини – «Донор є».

Про це було добре відомо мамі хлопчика, яка сама є медиком. Її 4-річному сину лікарі констатували смерть мозку, причина - крововилив в мозок, спричинений аневризмою.

«Неможливо підібрати слів та стримати сльози, дивлячись на світлину, де мама слухає серце своєї дитини в грудях іншої. Вся країна із вдячністю захоплюється великодушним вчинком цієї жінки. За згодою батьків хлопчика троє дітей отримали донорські органи й можливість жити. Історія цієї трансплантації змусила сотні тисяч людей задуматися про те, що будь-хто може потребувати пересадки органів, але не кожен її зможе дочекатись. Вічна памʼять маленькому янголятку, батькам сил пережити цю величезну втрату», – зазначають в Інституті серця.

Соломійці та її батькам швидкої та легкої реабілітації.

Життя завершується - життя продовжується.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024