Епідситуація на Херсонщині попри ризики поширення інфекційних хвороб контрольована, – Наталія Гусак

22 Червня 2023, 16:29
Підтоплення територій 627
Підтоплення територій

Фахівці МОЗ контролюють епідситуацію на територіях, які зазнали підтоплень.

Про це під час телемарафону значила голова Нацслужби здоров'я Наталія Гусак. Вона також розповіла про особливості надання медичної допомоги за пакетом Програми медичних гарантій: «Готовність закладу охорони здоров'я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях». 

«У вимогах до цього пакету передбачено так званий «медичний кошик», який дорівнює шестимісячному забезпеченню лікарні ліками. Пакетом передбачена не лише боротьба з інфекційними спалахами, а й можливість надання допомоги при застосуванні хімічної зброї та реагування на інші надзвичайні ситуації. Також за рішенням Уряду ключові заклади в Херсонській, Миколаївській областях та Криворізька  інфекційна лікарня отримають вдвічі більші оплати за готовність до реагування на надзвичайні ситуації» – додала Голова НСЗУ.

Наталія Гусак нагадала, що є три основних лікувальних заклади в Херсоні: обласна інфекційна лікарня ім. І.Г. Горбачевського, дитяча обласна клінічна лікарня та міська клінічна лікарня ім. Тропіних, які надають медичну допомогу людям з інфекційними захворюваннями.

Проби прісної води регулярно беруть на дослідження у Херсонській, Дніпропетровській, Миколаївській областях. Голова НСЗУ з міністром Охорони здоров'я Віктором Ляшком нещодавно відвідали лікарні Херсонщини та Миколаївщини, аби перевірити готовність медичних закладів реагувати на спалахи інфекційних хвороб. Маршрути пацієнтів вибудувано. Отже, доступ пацієнтів до лікарень буде забезпечено. 

Також Наталія Гусак розповіла про оплати закладам на окупованих територіях і про те, що робити, якщо в медичному закладі вимагають кошти за лікування, ліки чи обстеження.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024