В Інституті серця 15-річному підлітку пересадили донорське серце. ВІДЕО

10 Червня 2023, 14:17
В Інституті серця 15-річному підлітку пересадили донорське серце 358
В Інституті серця 15-річному підлітку пересадили донорське серце

Хірурги-трансплантологи Інституту серця МОЗ України зробили ще одну пересадку донорського серця 15-річному підлітку.

Про це повідомляють на сторінці Інституту серця МОЗ України у фейсбуці

Поки одна країна пробиває ще одне дно, демонструючи свою жорстокість та дикість, українці показують приклад найвищої людяності, співчуття та гуманності, рятуючи кожне можливе життя. Попри обстріли, повені та відстані між нами.

Як зазначають медики, у лютому 15-річний Максим захворів на COVID-19 і ніхто не міг подумати, що це призведе до таких наслідків і єдиним порятунком для нього стане трансплантація серця. Максим, його мама та  лікарі Інституту серця чекали і вірили, що її зроблять.

В медзакладі кажуть, що ця трансплантація могла відбутись ще тиждень тому, але тоді шанс на порятунок отримав інший пацієнт. Та лікарі не зупинились і знали, що зроблять все, щоб дати хлопцеві його шанс на життя. І це сталося.

В день жахливої трагедії на Каховській ГЕС команда Інституту серця виконала трансплантацію серця 15-річному Максиму. І вперше за часів війни серце доставили гвинтокрилом з Вінниці.

Операцію провела команда лікарів: Борис Тодуров, Гаврил Ковтун, Софія Чайковська, Олександр Кваша, Тетяна Кропивко, Наталія Галкіна.

Читайте також: У Львові пересадили комплекс підшлункова-нирка

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024