Медогляд військовозобов’язаних фінансуватимуть з держбюджету

26 Квітня 2023, 10:03
Медогляд військовозобов’язаних фінансуватимуть з держбюджету 826
Медогляд військовозобов’язаних фінансуватимуть з держбюджету

Україні триває процес реформування роботи військово-лікарських комісій. 

Діяльність ВЛК планують цифровізувати та зробити максимально зручним для проходження військовозобов’язаними. Окрім того, змінюється процес фінансування. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич під час онлайн-наради із регіонами, йдеться на сайті Рівненської ОВА.

У селекторній студії від Рівненщини долучилися перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, директор профільного департаменту Олег Вівсянник, представники обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки.

«Днями Уряд прийняв рішення щодо проведення ВЛК на базі цивільних закладів охорони здоровʼя. Відповідно є можливість оплачувати такі послуги державою через НСЗУ. Кількість таких медзакладів визначатимуть обласні військові адміністрації. Очікуємо, що це дозволить посилити роботу ВЛК», - зазначила урядовиця.

Так, тариф за один комплексний медогляд ВЛК на базі цивільних медзакладів становитиме 883 грн, повідомила голова НСЗУ Наталія Гусак.

Під час наради обговорили головні вимоги до таких медзакладів, зокрема, кількості спеціалістів та фахівців, переліку обладнання.

У межах пакету «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки» надаватимуть такі послуги:

  • проведення лабораторних та інструментальних досліджень;
  • оцінка придатності особи до військової служби, призначення у разі потреби необхідних консультувань та обстежень для встановлення, уточнення або спростування діагнозу;
  • направлення особи за наявності показань в інші медичні заклади для проведення необхідних консультувань та обстежень, а також для надання спеціалізованої медичної допомоги у разі потреби;
  • оформлення проєктів довідок та формування медичних висновків щодо стану здоров’я особи.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024