Для стоматологічної поліклініки Луцька на невідкладну допомогу міськрада планує виділити кошти

07 Квітня 2023, 16:12
Для стоматологічної поліклініки на невідкладну допомогу Луцька міськрада планує виділити кошти 638
Для стоматологічної поліклініки на невідкладну допомогу Луцька міськрада планує виділити кошти

Для надання безплатної невідкладної стоматологічної допомоги з бюджету Луцької тергромади виділять кошти для Луцької міської стоматполіклініки. 

Це пов'язано з тим, що з 1 квітня НСЗУ припиняє оплачувати ці послуги для дорослого населення, – розповів «Суспільному» начальник управління охорони здоров'я Луцькради Володимир Лотвін.

Безоплатну допомогу надаватимуть для пільговиків, які є жителями Луцької громади. Усі інші лікуватимуть зуби за пільговими чи загальними тарифами.

Кошти планують виділити в рамках Програми «Здоров’я мешканців Луцької міської територіальної громади на 2021-2025 роки». Про яку суму, що покриє послугу зі стоматологічного лікування і зубопротезування пацієнтів-пільговиків, йдеться наразі не зазначають.

Зі слів Володимира Лотвіна, міська стоматполіклініка прораховує пільгові тарифи, кількість необхідних матеріалів тощо. Попередньо з бюджету громади на 2023 рік для КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» виділили орієнтовно 680 тисяч гривень.

«На даний момент кошти, які заплановані для пільгових категорій, є. Освоять їх, і додатково комунальне підприємство розраховує скільки їм потрібно. Тоді будемо по необхідності зміни у Програму вносити. Попередні суми є, але потребують уточнення», – каже посадовець.

Як зазначив начальник міського управління охорони здоров'я, безплатно полікувати зуби можна, взявши з собою документи, які підтверджують наявність пільги. Загалом стоматологічної допомоги в Луцькій територіальній громаді, зазначив Володимир Лотвін, потребують понад 40 тисяч людей пільгових категорій.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024