Старшокласникам Рівного роз'яснили, як і де можна інфікуватися туберкульозом

05 Березня 2023, 11:20
Старшокласникам Рівного роз'яснили, як і де можна інфікуватися туберкульозом 701
Старшокласникам Рівного роз'яснили, як і де можна інфікуватися туберкульозом

У Рівненському ліцеї № 19 відбулася зустріч старшокласників із дитячою лікаркою-фтизіатринею Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Оксаною Малеш.

Про це йдеться на сторінці Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру у фейсбуці

Чи можна інфікуватися туберкульозом у тролейбусі? Скільки часу має пройти з моменту інфікування та появи перши симптомів? За яких умов розвивається позалегеневий туберкульоз? Скільки коштує лікування? 

Ці та багато інших питань озвучили учні восьмих та десятих класів НВК-ліцей № 19 під час зустрічі з дитячою лікаркою-фтизіатринею.
«Школярі проявили високий рівень пізнавальної активності. Нам вдалося обговорити багато важливих питань і розвіяти міфи, що побутують серед населення. Зокрема, школярі тепер знають, що лікування туберкульозу в Україні безплатне, а захворіти на цю недугу може кожен й для цього не потрібно бути представником маргінальної групи населення», – розповідає Оксана Мелеш.
Профілактика, симптоматика, особливості лікування, боротьба зі стигмою усе це стало темою для активного обговорення. Цікавилися й учні коли можна відвідувати школу у разі інфікування. На усі без винятку питання школярі отримали вичерпні відповіді.

Як зазначають у медзакладі, захід відбувся в рамках Всеукраїнського місячника боротьби з туберкульозом

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024