Мешканцям деокупованих Херсонщини та Миколаївщини надавали допомогу медики п'яти областей

22 Лютого 2023, 10:37
Працівники Рівненської екстренки перед виїздом на Херсонщину 1377
Працівники Рівненської екстренки перед виїздом на Херсонщину

Понад дві тисячі осіб із деокупованих територій отримали меддопомогу від команд медицини катастроф за минулі два тижні.

Про це йдеться на сайті МОЗ

2 217  мешканців (із них 174 – діти) з більш ніж пів сотні населених пунктів на деокупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей отримали медичну допомогу команд медицини катастроф упродовж двох минулих тижнів. До медичних закладів госпіталізовано трьох осіб, ще одного пацієнта з мінно-вибуховою травмою евакуйовано в одну із лікарень на Дніпропетровщині. 

Із пацієнтами працювали сім команд медиків державного закладу «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України», Вінницького, Одеського, Рівненського, Хмельницького, Черкаського та Кіровоградського обласних центрів екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, які надавали людям спеціалізовану амбулаторну допомогу безпосередньо у населених пунктах. 

До складу кожної бригади, що виїжджає на деокуповані території, входять висококваліфіковані працівники системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За весь період роботи на деокупованих територіях Херсонщини і Миколаївщини (від 22.10.2022 року), команди медицини катастроф надали медичну допомогу 11 248 пацієнтам.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024