Волинські медики отримали п'ять нових реанімобілів. ФОТО

26 Січня 2023, 18:00
На Волині бригадам швидкої допомоги придбали два нові реанімобілі 782
На Волині бригадам швидкої допомоги придбали два нові реанімобілі

Ключі до нових автомобілів бригадам швидкої допомоги вручили голова Волиньради Григорій Недопад та очільник Обласної Військової Адміністрації Юрій Погуляйко

Про це повідомили на сторінці Волинської обласної ради у фейсбук.

В урочистій церемонії також взяли участь депутат обласної ради Анатолій Вітів, представники медичної спільноти та колективу центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Три спеціалізовані санітарні автомобілі придбали за кошти державного бюджету, ще два – за рахунок відповідального бізнесу. Кожна з машин – це практично реанімація на колесах. Усі карети оснащені дефібриляторами, електрокардіографами, пульсоксиметрами, інфузоматами, глюкометрами, стаціонарним обладнанням подачі кисню та портативними апаратами штучної вентиляції легень. 

Керівник волинської «екстренки» Володимир Шмаль повідомив, що 4 з 5 швидких відтепер базуватимуться у віддалених населених пунктах області, зокрема, Велика Глуша Любешівського відділення ЕМД; Купичів Турійського відділення ЕМД; Цміни та Колках Маневицького відділення ЕМД. Один автомобіль працюватиме в обласному центрі. 

Разом з ключами до реанімобілів голова обласної ради Григорій Недопад передав працівникам центру екстреної медицини також і генератор, уже третій за рахунком. 

«У ці важкі часи усе ж маємо привід для радощів. Знаю, що на сучасні карети швидких наші північні території очікували давно. Тож переконаний, що з новими реанімобілями волиняни отримають нову якість медичної допомоги при невідкладних станах, а медперсонал «екстренки» – трохи легші умови праці, бо ж ви – також на передовій порятунку життів. Усім здоров’я і миру», – висловив побажання очільник Волиньради.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024