На Рівненщині хочуть створити умови для розвитку системи трансплантології

19 Січня 2023, 14:08
На Рівненщині хочуть стоврити умови для розвитку системи трансплантології 893
На Рівненщині хочуть стоврити умови для розвитку системи трансплантології

У Рівненській обласній клінічній лікарні відбулася конференція, де обговорили умови розвитку трансплантології.

Відбулася конференція у середу, 18 січня. Темою медичної конференції стало  питання побудови та розвиток системи трансплантації Рівненської області, діагностика смерті мозку та трансплант-координація, йдеться на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Участь у заході взяли лікарі-анестезіологи та лікарі-хірурги різних спеціалізацій Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка та інших медичних закладів області.

Із вступним словом до усіх присутніх звернулися: начальник Департаменту цивільного захисту на охорони здоров’я населення РОДА Олег Вівсянник, директор РОКЛ імені Юрія Семенюка Віктор Ткач та завідувач відділення трансплантації органів Інституту серця МОЗ України Михайло Загрійчук.
Уляна Оксенюк поділилася досвідом Волинської обласної клінічної лікарні з приводу діагностики смерті мозку, кондиціювання донора та анестезіологічний супровід мультиорганного забору.
Тетяна Мигалега розповідала про основи трансплант-координації, ведення розмови з родичами щодо згоди на донорство, а також алгоритм забору та проведення аналізів на сумісність.
Антон Кувайцев говорив про операції у пацієнтів з хронічною хворобою нирок, які стоять на листі очікування.

Головне завдання: створити умови розвитку системи трансплантології на Рівненщині з метою порятунку якомога більшої кількості наших пацієнтів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024