У Ковельському МТМО запрацював Центр психологічної реабілітації

18 Січня 2023, 09:16
У Ковельському МТМО запрацював Центр психологічної реабілітації 1184
У Ковельському МТМО запрацював Центр психологічної реабілітації

Центр психологічної реабілітації відкрили у Ковелі на базі центральної районної лікарні.

Діятиме центр по вулиці Олени Пчілки,4, йдеться на сторінці Ковельського МТМО у фейсбуці

Питання ментального здоров’я людей в умовах війни набуло неабиякого значення і потреба в отриманні психологічної допомоги зростає. Тому у Ковельському МТМО докладають максимум зусиль, аби пацієнти отримували не лише якісні медичні послуги, а й почувалися у безпеці, знали, що про них піклуються.

Фахівці допомагають адаптуватися до нових реалій життя, надають безкоштовну психологічну підтримку військовослужбовцям, учасникам АТО/ООС, членам їх сімей та сімей загиблих (померлих) бійців, внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії, та іншим категоріям населення.

У Центрі працює мультидисциплінарна команда у складі психіатра, психотерапевта, психолога та медичної сестри. Послуги пацієнтам надаються амбулаторно за індивідуальними програмами реабілітації.

Про потребу у допомозі фахівця може свідчити емоційний стан: тривожність, страх, спалахи гніву та агресії, перевага негативних думок, апатія і байдужість, втрата інтересу до життя, відчуття самотності, депресія. Можливі зміни й у поведінці людини: порушення сну, втрата апетиту і ваги, зловживання алкоголем, сексуальна дисфункція, підвищена конфліктність.

Потрапити на прийом до спеціалістів Центру психологічної реабілітації можна за електронним скеруванням від сімейного чи лікуючого лікаря.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024