У Волинському медінституті обговорили організацію інклюзивної освіти в закладах фахової та вищої освіти

25 Грудня 2022, 08:53
У Волинському медінституті обговорили організацію інклюзивної освіти в закладах фахової та вищої освіти 814
У Волинському медінституті обговорили організацію інклюзивної освіти в закладах фахової та вищої освіти

Сьогодні формується нова філософія освітньої політики щодо осіб з особливими потребами.

Створення інклюзивного освітнього середовища, яке забезпечує індивідуальні потреби кожного здобувача освіти на принципах недискримінації та врахування багатоманітності людини – актуальна проблема сучасного закладу освіти, йдеться на сторінці Волинського медичного інституту у фейсбуці.

У такому контексті відбулася зустріч викладачів Волинського медичного інституту з академіком НАН вищої освіти України, доктором педагогічних наук, професором, завідувачкою кафедри спеціальної та інклюзивної освіти ВНУ імені Лесі Українки Іриною Кузавою.

Тема зустрічі – організація інклюзивної освіти в закладах фахової передвищої та вищої освіти.

Професорка акцентувала на дотриманні правових норм щодо навчання осіб з особливими освітніми потребами. Розкривши історію становлення інклюзивної освіти в Україні, Ірина Кузава наголосила на правильності розуміння поняття «інклюзія» як базового етапу впровадження інклюзивної стратегії в закладах фахової передвищої та вищої освіти; підкреслила вплив інклюзивної освіти на розвиток та соціалізацію здобувачів вищої медичної освіти.

Ірина Кузава – провідна фахівчиня у галузі інклюзивної освіти в Україні. Тож її відповіді на запитання слухачів поглибили розуміння важливих понять інклюзивної освіти у вищій школі та окреслили шляхи практичної реалізації системи інклюзивної освіти.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024