На спеціалізоване лікування зв кордон евакуювали понад дві тисячі українських пацієнтів

22 Грудня 2022, 10:05
На спеціалізоване лікування зв кордон евакуювали понад дві тисячі українських пацієнтів 667
На спеціалізоване лікування зв кордон евакуювали понад дві тисячі українських пацієнтів

МОЗ та Єврокомісія на минулому тижні вивезли на спеціалізоване лікування до Австрії, Данії, Німеччини, Швеції, Норвегії та Польщі 33 українця з Київщини, Вінниччини, Чернігівщини та територій, де йдуть активні бойові дії.

Про це повідомляє телеграм-канал Верховної Ради України. 

Відправляють на лікування за кордон три групи пацієнтів: онкохворих дітей, людей, що постраждали під час війни та тих, хто потребує комплексного спеціалізованого лікування. 

Транспортування відбувається у координації МОЗ та міжнародних партнерів, які доставляють пацієнтів із прифронтових лікарень до медичного хабу у Львові, де стан хворого стабілізують та відправляють до аеродрому у Польщі.

Під час процесу евакуації для пацієнта шукають профільну клініку у Європі. МОЗ подає відповідний запит до Єврокомісії. Українця повітряним госпіталем чи літаком доставляють до країн ЄС, де пацієнтів залишають на безоплатне спеціалізоване лікування.

Загалом на даний час до європейських медичних закладів доставлено 2 тисячі постраждалих українців.

Якщо вам чи вашим рідним потрібна медична евакуація, то в першу чергу звертайтесь до сімейних лікарів.

Другий спосіб – це подати заявку на участь у програмі евакуації. Для цього потрібно самостійно заповнити відповідну форму у розділі «Громадянам» на офіційному сайті МОЗ (https://moz.gov.ua/opituvannja). У міністерстві перевірять всі дані та дадуть зворотній зв'язок.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024