Донація яйцеклітин: подаруйте дитині життя в новій родині

28 Листопада 2022, 12:12
Донація яйцеклітин: подаруйте дитині життя в новій родині 570
Донація яйцеклітин: подаруйте дитині життя в новій родині

Сучасні допоміжні репродуктивні технології дозволяють завагітніти навіть у найскладніших випадках непліддя. У тих ситуаціях, коли яйцеклітини майбутньої матері не підходять для запліднення, використовуються донорські ооцити. Досить часто, це єдиний шанс створити повноцінну сім'ю та народити дитину. Донорство яйцеклітин – це гідна винагорода для донора та підтримка бездітній парі. На сайті громадської організації можете дізнатися більше про донацію яйцеклітин: медичні, організаційні та інші аспекти донорства.

Коли використовуються донорські яйцеклітини?

Ситуацій, коли при виявленні непліддя застосовують ооцити донора, стає дедалі більше. Майже 15 – 20% пар не можуть стати щасливими батьками і найчастіше проблеми обумовлені станом здоров'я жінки. Показаннями до застосування донорського матеріалу можуть стати:

  • Відсутність яйників або яйники не функціонують у зв’язку з віковими особливостями жінки чи хворобою.
  • Низька якість власних яйцеклітин.
  • Великий ризик виникнення генетичних патологій.

Якщо ви прийняли рішення стати донор яйцеклітини слід ознайомитися с особливостями процедури та можливими наслідками. 

Етапи донорства: з чого треба почати?

Донація ооцитів – це надзвичайно делікатна тема, яка ще довгий час буде предметом суперечок та гарячих дискусій. Однак необхідно розуміти, що цей процес досить складний і проходить у кілька етапів:

  • Кандидат у донори заповнює анкету та підтверджує своє бажання подарувати щастя сімейній парі.
  • Первинний огляд. Також жінка має пройти ультразвукову діагностику, консультацію генетика. Додатково необхідно здати аналізи.
  • Виконання протоколу стимуляції овуляції (сертифіковані та зареєстровані препарати).
  • Пункція (забір) дозрілих яйцеклітин. Досвідчені лікарі дбайливо ставляться до кожного клієнта, турбуються про самопочуття та здоров’я жінки.
  • Отримання винагороди.

Цілком здорова жінка може брати участь у програмі донорства яйцеклітин не більше 8 разів.  

Медичні аспекти

Багато чинників можуть впливати на успішність зачаття та народження здорової дитини, саме тому до донорів висуваються досить жорсткі вимоги:

  • Вік: від 18 до 29 років. Жінки більш зрілого віку не можуть бути донорами через природні особливості (зниження якості яйцеклітин).
  • Зовнішні параметри: зріст – від 158 см, вага – до 80 кг.
  • Без шкідливих звичок та спадкових патологій.
  • Гарне фізичне та психічне здоров'я.

Фінансові аспекти донорства ооцитів

Високий попит на послуги донорів, призвів до того, що багато здорових жінок погоджуються стати донорами яйцеклітин. Це неймовірна можливість допомогти парі подолати непліддя та покращити свій матеріальний стан.

Зацікавила тема донорства, але ще не готові прийняти рішення? Більше інформації знайдете на сторінці ГО «Донори за життя».

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024