Рівненські IT-шники розробили додаток MISU, який стежить за здоров’ям людини

30 Червня 2022, 15:38
Рівненські IT-шники розробили додаток MISU, який стежить за здоров’ям людини 1375
Рівненські IT-шники розробили додаток MISU, який стежить за здоров’ям людини

Команда рівненських IT-шників розробила додаток MISU, який стежить за здоров’ям людини: він напряму інформує сімейного лікаря і рідних про можливі погіршення стану ще до появи хвороб.

Про це інформують у Рівненській обласній військовій адміністрації. 

Із розробниками стартапу зустрівся начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Вони пояснили, що додаток зчитує такі показники, як температура, тиск, пульс та рівень кисню в крові та інше за допомогою смарт-годинника MISU чи Apple Watch (Health Kit). Лікар в режимі онлайн отримує сповіщення про зміну цих даних. Це дозволяє допомогти пацієнту до появи серйозних розладів. Так, можна оперативно проконсультувати пацієнта, призначити лікування, виписати рецепт тощо. І тому користувачі MISU можуть не хвилюватися за появу серцевих нападів, інсультів та інфарктів, бо заздалегідь знатимуть про ризики для життя та здоров’я.

Стартап MISU почав роботу навесні 2020 року. Спершу це був мобільний додаток для побудови прогнозів ускладнення коронавірусної інфекції. Згодом його перетворили на повноцінний сканер стану здоров’я людини та налаштували систему прогнозування критичних ситуацій ще до їх появи.

Наразі додаток через смарт-годинник проводить комплексний медичний моніторинг здоров’я впродовж 24 годин на добу та будує прогнози появи критичних станів у людей: інсультів, інфарктів, легеневих ускладнень тощо.

Біля 72% причин смертності у світі – серцево-судинні хвороби та проблеми з диханням. Місія додатку MISU – попереджати про загострення цих станів. За прогнозами розробників, додаток на 20% зменшить смертність населення через ці хвороби за умови масового використання.

Тестовий старт MISU запланований в Україні та Польщі. В цих країнах рівняни вже мають представництва. Після чого орієнтуватимуться і на інші держави. У найближчих планах – відкрити офіс в США.

«Наші земляки вже стали переможцями міжнародних програм. Взаємодіють зі світовими компаніями. Зокрема, понад 300 000$ у них інвестувала американська компанія «Amazon», – підсумував Віталій Коваль. – Пишаюся, що фахівці, які змінюють світ, роблять це поруч із нами! Вони не просто народжують ідею, а доводять її до кінця».

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024