Про що сьогодні варто подбати вагітним: поради від Нацслужби здоров'я

10 Березня 2022, 11:50
Пологи в Україні 1273
Пологи в Україні

Навіть у цей час найголовніше, що має робити вагітна - це дбати про себе, зберігати спокій та дотримуватись порад лікаря.

У Нацслужбі здоров'я поділились важливими порадами для вагітних.

Важливо проходити всі необхідні обстеження, якщо є можливість, не забувати приймати усі ліки та вітаміни, призначені лікарем. Актуальна інформація щодо роботи аптек на мапі https://bit.ly/3C6ipCX і в таблиці https://bit.ly/3BZJqYz.
  • Краще заздалегідь подбати про речі, які потрібні породіллі. Придбайте та зберіть усе, коли буде нагода.

  • Заздалегідь візьміть номер телефону гінеколога, який або яка спостерігає вагітність. І якщо фізично неможливо потрапити на прийом, звертайтесь дистанційно. Якщо у вас немає лікаря, спробуйте знайти іншого тут https://bit.ly/3C0Ewun або в Telegram https://t.me/Doc2rbot.
  • Заздалегідь запишіть на окремий аркуш та собі в телефон номер пологового будинку, де плануєте народжувати. Краще знайти та виписати номери кількох пологових будинків. Знайти контактні дані можна на дашборді НСЗУ https://bit.ly/3vPYxTu або уточнити у оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
Нагадаємо, що медичні послуги під час пологів у лікарнях, що уклали договір з НСЗУ, безоплатні, якщо роди приймає чергова бригада.
  • Радимо підписатись на гінекологиню Наталія Лелюх та читати її поради вагітним.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024