Дорогою Суми-Київ терористи обстріляли медиків, які везли поранених

05 Березня 2022, 20:22
Обстріл медиків 904
Обстріл медиків

Російські окупанти знову обстріляли медиків.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив на своїй сторінці у фейсбуці

Також ворожі війська обстріляли Чернігівський фтизіопульмонологічний центр. Заклад зруйновано. Медичні працівники, не дивлячись на відкриту загрозу життю, навіть під обстрілами зробили все, щоб урятувати пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні. На жаль, при руйнуванні закладу втрачені й запаси протитуберкульозних препаратів.

У багатьох лікарнях терористи під час обстрілів руйнують інженерні мережі: водопостачання, теплопостачання та систем медичних газів.

Для того, щоб запобігти ще більших втрат серед мирного населення України, медикам потрібні гуманітарні коридори, у тому числі й для постачання життєвонеобхідних лікарських засобів.

Міністерство охорони здоров'я також просять Міжнародний комітет Червоного Хреста терміново почати необхідні дії для організації гуманітарних коридорів і готові зі свого боку зробити все необхідне для евакуації цивільного населення та доставки гуманітарних вантажів.

У МОЗ очікують на рішення Червоного Хреста, а поки будуть забезпечувати українців власними силами.

«На сьогодні основний девіз усіх медичних працівників України «Навіть якщо війна, ми стоїмо за ваше життя міцно і стійко!» Ми виконуємо свої обов’язки, допомагаємо тим, хто цього потребує. Працюємо. Вистоїмо. Переможемо.

P.s.: як міністр охорони здоров’я України розчарований бездіяльністю медичної спільноти країни окупанта щодо припинення війни!», – напивав Ляшко. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024