Покарали священника, якого затримали п'яним за кермом в Павлівській громаді

30 Січня 2022, 11:32
Покарали священника, якого затримали п'яним за кермом в Павлівці 372
Покарали священника, якого затримали п'яним за кермом в Павлівці

У селі Павлівка, однойменної громади, поліцейські затримали п’яного священника за кермом. 

Про це йдеться у постанові суду від 13 січня, передає Район.Іваничі.

П'яного водія «Фольксвагена Шаран» правоохоронці виявили 30 вересня 2021 року на вулиці Незалежності в селі Павлівка. При затриманні священнослужитель свою вину визнав, та в суді вирішив все спростувати.

Огляд на стан алкогольного сп’яніння зі згоди затриманого проводили із застосуванням приладу «Драгер». Тест підтвердив факт нетверезості священника – 1,80 проміле. 

Він порушив пункт 2.9а ПДР України, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння).

Вже під час засідання суду, яке відбулося в  режимі відеоконференції, водій свою вину не визнав та розповів, що того дня був на службі, після завершення, пішов на святковий обід. Вже після нього дійсно вживав алкоголь. 

Тоді йому стало зле, вийшов з ресторану та сів на бордюрі біля свого автомобіля. Там до нього під’`їхали працівники поліції, які звинуватили його в тому, що він керував авто. Також священник зазначив, що з оглядом на стан алкогольного сп`яніння він не згідний і свідків, які зазначені в протоколі, він, мовляв, не бачив.

Адвокат затриманого підтримала його пояснення і подала клопотання про закриття справи, яке мотивувала тим, що в матеріалах відсутнє підтвердження того, що її підзахисний дійсно тоді перебував за кермом автомобіля. 

Однак правоохоронці, як доказ, представили суду відеозапис з місця події, у якому водій в присутності двох свідків погодився із показами приладу і відмовився проходити медогляд в лікарні. 

Також, згідно з відео, затриманий не заперечував, що кермував автівкою, зокрема, він тоді вказував «я нікого не зачіпаю, їду собі до своєї мами», запитував у поліцейських «хто мене здав» та зазначив: «Я їду нормальний».

Крім того, в матеріалах справи є письмові пояснення свідка, в яких він розповідає те, що побачив, як підозрілий автомобіль «Фольксваген Шаран» зеленого кольору почав його обганяти, підрізати й кілька разів ставав, водій виходив з машини, але коли він його обганяв, то сідав назад за кермо і їхав далі, після чого він відірвався від нього та викликав працівників поліції.

Суд визнав священника винним та призначив йому 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на терміном один рік, що передбачене частиною 1 статті 130 КУпАП. Також чоловіку доведеться сплатити в дохід держави 454 гривні судових витрат.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024