У Ковелі урочисто відкрили нове приймальне відділення з сучасним ремонтом

01 Грудня 2021, 10:08
У Ковелі урочисто відкрили нове приймальне відділення з сучасним ремонтом 1259
У Ковелі урочисто відкрили нове приймальне відділення з сучасним ремонтом

У Ковельському МТМО запрацювало нове приймальне відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги.

30 листопада відбулося його урочисте відкриття. Оглянути реконструйоване приміщення та привітати медичний персонал з новосіллям прийшли представники обласної, районної та міської влади. Про це інформують на сторінці Ковельського МТМО у фейсбук.

Привітав гостей та колектив медиків генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер

Звернулись до присутніх і Ковельський міський голова Ігор Чайка, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та інші.

Нове відділення розширили до 1370 м. кв. До реконструкції воно розміщувалося лише на 157 кв. м. Продумано усе до найменших деталей: акцент зроблено на доступності, інклюзивності та багатофункціональності.

До послуг пацієнтів – комфортні палати для тимчасового перебування, п’ять санвузлів (зокрема два – для людей з інвалідністю), оглядові та діагностичні кабінети. Поруч з ними – потужна палата інтенсивної терапії, де є можливість надавати увесь спектр реанімаційних послуг. Далі розмістився операційний та рентгенохірургічний блоки з найпотужнішим ангіографом нового покоління NeuAngio 30C для діагностики та надання оперативної допомоги хворим з серцево-судинними патологіями.

Також до послуг пацієнтів – один з найкращих у західній Україні комп’ютерних томографів: Scenaria View, а ще - цифрова рентгенівська діагностична система Calypso F MTOes з найвищою якістю зображень. Для нового відділення придбали й апарат УЗД, системи вентиляції легень, монітори пацієнта, електрокардіографи, дефібрилятори та багато іншого.

Раніше Район.Ковель інформував, що на будівництво приймального відділення з державного бюджету місто отримало 8 мільйонів гривень,  а з бюджету громади на цей об'єкт виділили удвічі більше коштів – понад 16 мільйонів гривень.

 

 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024