В Україну до кінця року надійде ще мінімум 16 мільйонів доз вакцин від COVID-19

23 Жовтня 2021, 12:21
В Україну до кінця року надійде ще мінімум 16 мільйонів доз вакцин від COVID-19 787
В Україну до кінця року надійде ще мінімум 16 мільйонів доз вакцин від COVID-19

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко зазначає, що в Україну до кінця року надійде ще мінімум 16 млн доз вакцин від COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.

«До кінця року ми гарантовано поставимо ще як мінімум 16 мільйонів доз», - сказав Ляшко і додав, що є гарантії поставки вакцин на наступні два роки з чіткими термінами поставок та по конкурентній ціні.

На запитання щодо розробки української вакцини Ляшко сказав: 

«Українська вакцина буде в Україні... Сьогодні ми кажемо, що у нас розробляються і наші новітні технології. І з'являється в Україні біокластер. 18 наукових розробок вже зроблено. А також будується лінія, з якої ми очікуємо сходження першої вакцини, інактивованої вакцини, яка також буде використовуватися на території нашої держави».

Крім того, Ляшко розповів, що станом на сьогодні новостворені державні Центри з контролю і профілактики хвороб вже роблять 75 тис. ПЛР-досліджень на добу і можуть робити ще більше.

«Сукупно з тестами на антиген, показник охоплення тестуванням в Україні випереджає окремі великі країни Європи і в п'ять разів вищий за встановлений мінімальний європейський показник... Запасу тест-систем, поточного і підкріпленого договорами на постачання, за пікових темпів споживання, гарантовано вистачить щонайменше до кінця першого кварталу 2022 року», – сказав він.

Урядовець додав, що для поповнення запасу експрес-тестів та пробірок для відбору біологічного матеріалу уряд нещодавно виділив додаткову субвенцію регіонам у розмірі 150 млн грн.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024