У Камінь-Каширській районній лікарні — нове обладнання для діагностики шлунка

18 Жовтня 2021, 15:43
В районній лікарні - нове обладнання для діагностики шлунка 2089
В районній лікарні - нове обладнання для діагностики шлунка

Камінь-Каширська ЦРЛ продовжує здійснювати чергові кроки до надання якісної медичної допомоги на місцевому рівні.

Про це пише сайт газети Полісся.

Так, на базі медзакладу віднедавна функціонує оновлений кабінет ендоскопії, де проводяться дослідження, що дозволяють визначити стан стравоходу, шлунка та кишечника за допомогою новітнього медичного обладнання. 

Обладнання встановлено у 106 кабінеті поліклініки. Процедура діагностики є доступною як для планових, так і ургентних хворих. Її, зокрема, здійснює новий лікар-ендоскопіст Андрій Журба.

Медобладнання, виготовлене японською фірмою Pentax, складається із колоноскопа, гастроскопа та відеопроцесора. Завдяки його роботі на базі відеопроцесора ендоскоп забезпечує відмінне освітлення, дозволяє управління режимами одним натисканням кнопки, зберігання, передачу і роздруківку отриманих даних.

Новопридбаний апарат проводить дослідження, що на сьогоднішній день є найбільш інформативним та достовірним методом ранньої діагностики захворювань шлунково-кишкового тракту. Його застосування дозволяє виявити поверхневі зміни слизової шлунково-кишкового тракту, недоступні для інших методів, передпухлинні процеси на ранніх стадіях, діагностувати доброякісні та злоякісні новоутворення.

«Під час процедури езофагогастродуоденоскопії лікар оглядає стравохід, шлунок та дванадцятипалу кишку. При проведенні колоноскопії спостерігаються всі відділи кишечника, починаючи з прямої і закінчуючи сліпою кишкою», — пояснює принципи обстеження Андрій Журба.

«Ендоскоп дає можливість побачити зону, що обстежується, у збільшеному в тисячу разів вигляді. Крім того, є змога виділити окремі ділянки цих внутрішніх органів, а це суттєво підвищує показник виявлення захворювань у пацієнтів. Завдяки фото- та відеофіксації лікар може порівнювати результати знімків, зроблених у різний період, або ж переслати їх безпосередньо лікуючому лікареві для встановлення точного діагнозу. Якщо виникають спірні моменти, пацієнт зможе відправити результати спеціалістам інших клінік тощо», — зазначив лікар-ендоскопіст.

До речі, наявність такої процедури дасть змогу лікарні укласти угоду із Національною службою здоров’я на надання двох додаткових пакетів медичних послуг.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024