У Рівному в «Епіцентрі» відкрили центр вакцинації

29 Серпня 2021, 12:05
Центр вакцинації 1624
Центр вакцинації

В Рівному 27 серпня відкрили четвертий стаціонарний пункт вакцинації. 

Він працюватиме в «Епіцентрі» у п'ятницю та суботу, 27-28 серпня з 10:00 до 18:00. Про це повідомив профільний заступник міського голови Юрій Поліщук і зазначив, що в графіку роботи пункту вакцинації можливі зміни. Щеплення там роблять вакцинами CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer.

У «Епіцентрі» розгорнули перший у Рівному пункт вакцинації, який запрацював на базі саме торговельного центру. Працюють тут медики з центру первинної меддопомоги «Ювілейний».

У цей пункт вакцинації Василь Голяка прийшов тому, що у цей день тут працює його знайома медсестра. Для щеплення від коронавірусу чоловік обрав вакцину Pfizer.

«На роботі треба. А раз сказали, що треба – значить треба. Колеги казали, що три години вистояли в одному місці. То це три години чекати, то це що? А тут красота», – каже Василь Голяка.

Лікарка Галина Семигайло зазначила, що напливу людей поки не відчуває, але сподівається, що після розповсюдження інформації у ЗМІ охочих щепитися приходитиме у пункт більше.

«Учора в театрі 280 людей вакцинували. Багато підходять, цікавляться. Тут зручно, це не на вулиці, не в наметі. Тут є умови», – розповідає вона.

Пункт вакцинації в «Епіцентрі» працюватиме у п'ятницю та суботу. Це вже четвертий стаціонарний пункт у Рівному.

«Ми зараз ще графік узгоджуємо. Можливо, зважаючи на роботу «Епіцентру», цей графік буде продовжено. Але наразі з 10-ї до 18-ї. Практика показує, що це оптимальний час. Якщо буде потреба – ми його продовжимо», – коментує заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук.

Розгорнули пункти вакцинації у приміщеннях Рівненської райради та РДА в районі пивзаводу, драмтеатрі та в обласному діагностичному центрі. У місті також діють мобільні пункти щеплень у найбільших спальних районах Рівного.

«На сьогоднішній ранок у нас уже 31 тисяча провакцинованих первинно, тобто однією дозою, і майже 20 тисяч, які пройшли повний курс вакцинації. Цей показник абсолютно недостатній. Нам потрібно вийти на 80% вакцинованих людей і тоді вже про коронавірус, як небезпечну хворобу, ми зможемо забути. 31 тисяча – це трохи більш як 10% (населення громади, – ред.)», – зазначив начальник управління охорони здоров'я Рівного Віктор Іськів.

Станом на 16:00 в пункті вакцинації в «Епіцентрі» щеплення отримали десятеро людей, повідомила лікарка Галина Семигайло.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024