Український посол помер в Таїланді від серцевого нападу

31 Травня 2021, 15:20
Андрій Бешта помер у Таїланді 1120
Андрій Бешта помер у Таїланді

У Таїланді помер надзвичайний і повноважний посол України, уродженець міста Рожище Андрій Бешта. Дипломат помер під час відпочинку з друзями та сином.

Чоловік помер вранці 30 травня. Про це пише Громадське з посиланням на Bangkok Post.

28 травня Андрій Бешта приїхав на відпочинок на невеличкий тайський острів Ко Ліпе із 17-річним сином Остапом та приятелями.

Губернатор тайської провінції Сатун Еккарат Лісен розповів, що там дипломат хотів попрощатися зі своїм другом, який мав повертатися до України. Бешта разом із сином орендували кімнату готелю на місцевому курорті.

Син українського посла розповів місцевим правоохоронцям, що той ліг спати в суботу, 29 травня, приблизно о 23:00. О 4:30 ранку у нього почалася блювота, після чого чоловік знепритомнів.

Близько 5:30 правоохоронці отримали повідомлення про смерть Андрія Бешти, а його тіло доставили до місцевого медзакладу.

В кімнаті посла не знайшли слідів злому чи нападу. За словами місцевого губернатора, попередній розтин показав, що в чоловіка був серцевий напад.

Тіло дипломата транспортували до столиці Таїланду для проведення більш детального розтину. Однак медики вже зараз кажуть, що повністю виключили варіант з ускладненням коронавірусної хвороби.

На смерть Бешти відреагував президент України Володимир Зеленський.

«Він був доброзичливою людиною та високопрофесійним дипломатом, який віддано служив інтересам нашої держави. Висловлюю щирі співчуття його родині та близьким», – написав Зеленський у Twitter.

Довідково: Бешта Андрій Петрович народився 14 грудня 1976 року у місті Рожище. 

Закінчив з відзнакою Львівський університет імені Франка, спеціаліст з міжнародних відносин, перекладач. Вільно володів англійською мовою.

Андрій Бешта розпочав роботу в МЗС України в 1998 році. З листопада 2015 він обіймав посаду посла України у Таїланді. З 2017 року також був послом України в Лаосі та М’янмі за сумісництвом. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024