Як поліпшити психічне здоров’я: поради

10 Жовтня 2020, 17:50
1869

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров'я, який проходить під патронатом Всесвітньої організації охорони здоров'я, Міжнародної асоціації запобігання самогубствам та Міжнародної організації, що опікується Глобальним психічним здоров'ям.

За даними ВООЗ, майже 1 мільярд людей у світі страждають психічними розладами. Про це повідомляють у Центрі громадського здоров'я України.

Пандемія COVID-19 спричинила багато труднощів та випробувань для психічного здоров’я людей. Наразі люди із психічними недугами переживають ще більшу соціальну ізоляцію. Пандемія змінила та змінює наше повсякденне життя.

Профілактика починається зі знання та розуміння перших ознак і симптомів психічних розладів в будь-який період.

Корисні звички та поради для здорової психіки та поліпшення психічного здоров’я:

– Розпізнавайте ознаки стресу та реагуйте.

Зниження активності, головні болі, безсоння і дратівливість — лише деякі ознаки, на які слід звернути увагу та діяти. Піклуйтеся про себе та не ігноруйте причини поганого самопочуття та стресу.

– Контролюйте свій режим дня.

Пам’ятайте про час роботи, відпочинку та повноцінний сон. Розлад сну загрожує емоційним виснаженням та може призвести до розвитку багатьох ускладнень здоров’я.

– Здоровий спосіб життя та звички.

Відмова від шкідливих звичок (паління, зловживання алкоголем, соцмережами в режимі 24/7). Надмірне перебування за комп’ютером може зашкодити фізичному та психічному здоров’ю!

– Підтримуйте інших та свої соціальні зв’язки.

Налагодьте комунікації. Спілкування допоможе близьким та Вам відчувати себе важливими та взаємну підтримку.

– Позитивні емоції та збереження оптимізму.

Наші думки здатні впливати навіть на процеси у нашому організмі. Як виявили дослідники, люди, які позитивно сприймають світ, мають тенденцію до нижчого тиску, менше схильні до розвитку серцевих захворювань, краще контролюють вагу, у них здоровіший рівень цукру в крові.

Читайте також: 

Як розпізнати панічні атаки та коли варто йти до лікаря: поради фахівців

Хронічний біль впливає на психічне здоров'я людини

Депресія – це хвороба. Чому важливо не легковажити симптомами психічних розладів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024