На Рівненщині провели понад чотири тисячі ІФА тестів

19 Червня 2020, 12:45
838

Понад чотири тисячі ІФА тестів провели у Рівненській області.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсяник.

«Станом на сьогодні проведено 4077 ІФА тестів, 233 з яких мали позитивні результати»,–– повідомив Олег Вівсяник.

Основна мета ІФА-тестування – можливість виявити антитіла до COVID-19, що дасть можливість з'ясувати скільки мешканців області уже перехворіли; визначити відсоток тих, хто отримав імунітет та виключити пацієнтів, яким не потрібно проводити ПЛР-діагностику. ІФА-тест дозволяє проводити масовий скринінг.

«Це значно дешевший метод обстеження, який проводиться масово для визначення тих пацієнтів , які мають імунітет у гострій або хронічній фазі. Це нам полегшує роботу і верифікує пацієнтів для подальшого обстеження методом ПЛР», – зазначив начальник управління охорони здоров’я. 

На брифінгу наголосили, що обидва методи призначають лише за направленням сімейного лікаря з метою мати чіткі дані про колективний імунітет і поширеність на певній території.

Нагадаємо, що такий вид тестування дозволяє ідентифікувати три категорії хворих: безсимптомних носіїв, у яких відсутня будь-яка симптоматика, але які можуть заражати інших не підозрюючи цього;  пацієнтів із перебігом захворювання легкого чи помірного ступеня тяжкості, у яких з моменту зараження минуло два тижні; у цьому разі ПЛР-тест може не виявити вірус;  осіб, які вже перехворіли на COVID-19 та виробили імунітет до коронавірусу.

Читайте також: На Рівненщині – 28 нових випадків від коронавірусу

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та слідкуйте за телеграм каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація

Також пропонуємо пройти опитування, скільки часу вам довелося чекати результатів ПЛР-тестування на коронавірус

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024