Запрацює гематологія Волинської обласної лікарні, де був спалах COVID-19

13 Травня 2020, 15:45
Волинська обласна клінічна лікарня 1712
Волинська обласна клінічна лікарня

Гематологічне відділення Волинської обласної клінічної лікарні, яке стало вогнищем коронавірусної інфекції, почне повноцінну роботу з 18 травня.

Про це під час брифінгу 13 травня повідомила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

«Можна сказати, що відділення гематології закривалось, але хворих все одно обслуговували. Були чотири палати, які були сформовані в іншому відділенні. З понеділка ми плануємо його повністю відкрити. Відділення буде працювати у звичному режимі», – сказала Щербак.

За її словами, до кінця тижня закінчується період самоізоляції всіх медиків Волинської обласної клінічної лікарні, яких після спахалу коронавірусу у гематології протестували методом ПЛР, але не виявили COVID-19.

Нагадаємо, що за результатами тестування медперсоналу Волиської обласної клінічної лікарні виявили 21 випадок інфікування серед медпрацівників, з них – 2 лікарі, 12 медичних сестер, 7 санітарок. Усі вони повернуться до роботи після одужання та двох негативних результатів лабораторних тестів на COVID-19.

13 травня з лікарні в Боголюбах виписали п‎'ятьох пацієнтів, переведених з гематологічного відділення. Ще п‎'ятьох – останніх з усіх переведених – планують виписати протягом тижня.

Нагадаємо, всього з гематології до Боголюбів перевели 22 пацієнтів. У 14 з них підтвердили коронавірус. У решти результат був негативний, вони отримували основне лікування, яке стосувалось гематологічного захворювання, та були на самоізоляції. Після завершення основного лікування їх виписали. 

Раніше повідомлялось, що гематологія буде зачиненою до 8 травня.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024